Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.       

Ceai Fenicul - 50 g DaciaPlant

Ceai Fenicul - 50 g DaciaPlant

Producător:DACIA PLANT
Cod produs:6475
Preţ: 3,90 Lei 3,71 Lei
Comenzi telefonice:
0768.536.653
021.351.40.20
L-V: 9:30-18:00
Cant:     - SAU -   Adaugă in Wishlist Compară produs

Descriere Ceai Fenicul - 50 g DaciaPlant

Ceai Fenicul - 50 g DaciaPlant

Feniculul face parte din familia Apiaceae, fiind o plantă erbacee, perenă, heliofilă, care se aseamănă cu mărarul. Cultivat încă din antichitate în zona Mării Mediterane, în zilele noastre se extinde pe tot continentul european, Asia Mică şi America. În Grecia Antică era considerat un simbol al succesului. În India se foloseşte ca odorizant al respiraţiei şi pentru stimularea digestiei.
Se mai numeşte anason dulce, chimion dulce, finchil, hanus, mărariu de casă, etc.

COMPOZIŢIE CHIMICĂ:
ulei volatil (alcătuit din anetol, α si β-pinen, mircen, camfen, estragol, limonen, fenchonă), ulei gras,
fitosteroli (β-sitosterol, stigmasterol, campesterol, colesterol), triterpene (α-amirenol), cumarine (umbeliferonă), furanocumarine (bergapten, imperatonină), acid cafeic, acid clorogenic, beta-caroten, vitamina C, tocoferol, etc.

Actiuni:

anticolitic, antiseptic intestinal şi renal, antispastic, stomahic, carminativ, tonic digestiv, galactogog, estrogenic, diuretic, expectorant, vermifug.

Indicatii Ceai Fenicul - 50 g DaciaPlant:

se utilizează ca adjuvant în: colici intestinale, colici abdominale la sugari, balonare (meteorism), dispepsii, colită spastică, indigestie, alăptare (pentru creşterea secreţiei lactate), hipoplazie mamară, infecţii urinare, parazitoze.

Administrare Ceai Fenicul - 50 g DaciaPlant:

-pulberea – planta se macină fin cu o râşniţă electrică, după care se cerne prin sita pentru făină albă.
Se ia, de regulă, câte o linguriţă rasă de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15min., după care se înghite cu apă.
-maceratul la rece – se prepară din 2 linguriţe cu plantă adăugate la 250ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic, se beau 3 căni cu macerat pe zi, cu 30min. înainte de mese.
-infuzia – se prepară din 2 linguriţe cu plantă adăugate la 250ml de apă clocotită, se menţine timp de 30min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic, se beau 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30min. înainte de mese.

Contraindicatii:

sarcină, alergie la fenicul.

Precautii:

A se evita expunerea la soare sau la radiaţii UV pe perioada tratamentului, datorită fenomenului de fotosensibilizare. Se administrează cu prudenţă la pacienţii cu teren alergic.

SUPRADOZARE: În doze mari fructele de fenicul sunt toxice la nivelul sistemului nervos central, producând crize epileptiforme, halucinaţii, somnolenţă.

REACŢII ADVERSE: pot apărea alergii cutanate.


Spune-ţi opinia despre Ceai Fenicul - 50 g DaciaPlantNotă: Codul HTML este citit ca şi text!

Rău           Bun

Clientii au mai cumparat si

Nu exista produse