CALCILIVIN Calciu 30 capsule NaturPharma

CALCILIVIN Calciu 30 capsule NaturPharma

: 956 Producător: NATURPHARMA
Cod produs: 25909
Pret: 76,50 Lei Fără TVA: 76,50 Lei
Pret total cu TVA inclus
Cant: Adaugă în Coş
Curierat rapid national - 17,00 Lei
Curierat Rapid Bucuresti - 12,00 Lei
Posta Romana - 17,00 Lei
Ridicare magazin - 0,00 Lei

CALCILIVIN Calciu 30 capsule NaturPharma

Oasele au un potențial enorm de regenerare, in condițiile unei alimentații corecte şi a unui stil de viață sănătos. Chiar și în cazul fracturilor, oasele au capacitatea de a își restabili complet structura și funcția, fără nicio diferență comparativ cu starea care a precedat trauma.

Menținerea integrității structurale a osului se realizează printr-un proces de remodelare, prin care ţesutul osos vechi este îndepărtat şi se formează un ţesut osos nou.

În acest proces de remodelare sunt implicate trei tipuri de celule:

-osteoclastele, celule distrugătoare de țesut osos, cu rol esențial în resorbția țesutului osos

-osteoblastele, celule tinere formatoare de țesut osos nou (cu rol în sinteza și calcificarea matricei osoase) și astfel, intervin în remodelarea țesutului osos.

-osteocitele, celule mature osoase, cu rol în menținerea metabolismului osos

Atunci când se produce un dezechilibru între procesele de dezvoltare şi distrugere a ţesutului osos, iar acesta este în favoarea distrugerii, oasele devin fragile, conducând astfel la apariţia osteopeniei, a osteoporozei asociate cu fracturi mai frecvente, în special în zona coloanei vertebrale şi a articulaţiei mâinii şi şoldului.

Este important de ştiut că la locul fracturii există atât proces de inflamaţie cât şi de regenerare, în care se manifestă reacţii încrucişate între celulele sistemului imunitar şi celulele osoase.

Menţinerea homeostaziei osoase normale reprezintă un fenomen osteo-imunologic, ci nu un simplu dezechilibru între construcţia şi pierderea de ţesut osos.

Studiile efectuate în Europa arată că în ţările din jurul Bazinului Mediteranean există o incidenţă scăzută a fracturilor şi cel mai mic risc de fracturi.

Rezultatele unui studiu, publicat în aprilie 2018, realizat pe un număr de 140.775 de pacienţi, arată o reducere semnificativă a riscului de fractură de şold, la persoanele care aderă la aşa numita „Dietă Mediteraneană” ⁴. Această dietă este asociată cu consumul de alimente bogate în polifenoli, care se regăsesc în măsline şi uleiul de măsline, precum şi în peşti, aceştia reprezentănd o sursă bogată de vitamina D.

Acesta este motivul pentru care modularea diferitelor funcţii ţintă în organism prin intermediul alimentelor şi al suplimentelor alimentare reprezintă o abordare inovatoare pentru prevenirea şi tratamentul fracturilor, osteoporozei, precum şi reducerea importantă a costurilor pentru sănătate.

 

Compoziție:Doza măsurată / 2 capsuleDoza administrată

Extract uscat din frunze de măslin (Olea Europea L.)

250 mg100 mg Oleuropeină
Fosfat tricalcic (hidroxiapatită)

1200 mg

420 mg Calciu

200 mg Fosfor

Colecalciferol5,2 mg10 µg vitamina D3

 

Efectele Oleuropeinei:

Oleuropeina este un polifenol natural, care se regăseşte în măslinele verzi şi frunzele de măslin în cantităţile cele mai mari.

Efectele benefice ale oleuropeinei asupra osului se datorează proprietăţilor sale antioxidante şi, cel mai important intervine în reglarea metabolismului osos prin influenţarea activitaţii osteoblastelor şi osteoclastelor.

De exemplu, oleuropeina scade eliberarea citokinelor implicate în diferenţierea şi activitatea osteoclastelor. În plus, aceasta poate influenţa diferenţierea celulelor stem mezenchimale precursoare (celule MSC) din care se dezvoltă osteoblastele şi adipocitele prin fenomenul de osteoblastogeneză. Astfel formarea substanţei osoase se relizează în detrimentul acumulării de ţesut adipos (grăsime) în măduva osoasă. 

Un alt mecanism prin care oleuropeina îşi exercită efectele benefice asupra oaselor este prin acţiunea sa antioxidantă şi antiinflamatorie. Oleuropeina inhibă factorul nuclear KB (NF-KB) şi, prin urmare, reduce inflamaţia şi stresul oxidativ, ceea ce conduce la o pierdere accelerată a osului.

EFECTELE OLEUROPEINEI ÎN COMBINAŢIE CU VITAMINA D3:

Deficitul de vitamina D3 este larg răspândit şi este asociat cu un risc de fracturi cu 77% mai mare la pacienţii de sex feminin cu osteoporoză postmenopauza.

Deoarece vitamina D3 este lipofilă, aceasta oferă organismului o matrice lipidică precum uleiul de măsline, este adecvată şi poate servi la menţinerea sănătăţii oaselor.

Oleuropeina poate creşte depunerea de Calciu de către osteoblaste şi, poate scădea activitatea osteoclastelor. La rândul său, vitamina D3 accelerează direct mineralizarea osteoblastelor, iar o metaanaliză recent publicată arată că vitamina D3 în combinaţie cu Calciu reduce riscul de fracturi.

Acesta este motivul pentru care uleiul de măsline bogat în oleuropeină şi vitamina D3 reprezintă o alternativă nutriţională pentru prevenirea şi tratarea osteoporozei şi fracturilor.

DE CE ESTE IMPORTANT APORTUL DE CALCIU?

CALCIUL este o componentă majoră a scheletului, aproximativ 99% din calciul total din organism se găsește în oase și dinți, sub formă de hidroxifosfat de calciu, cunoscut și sub numele de hidroxiapatită [Ca10(PO4)6(OH)2]. Aceasta joacă un rol important în structura țesuturilor, contribuind la menținerea fermității, rezistenței și elasticității acestora.

Studiile arată că doar 30% din populație au un aport suficient de calciu. În plus, doar 30% din cantitatea de calciu din alimente este absorbită în organism.

În cazurile de deficit, absorbţie redusă sau excreţie crescută a calciului, organismul demineralizează propriul sistem scheletic pentru a mări nivelul calciului seric, necesar pentru a menţine o serie de funcţii vitale. Acest lucru are ca rezultat reducerea masei osoase, care implicit va conduce la apariţia osteopeniei, osteoporozei şi la un risc crescut de fracturi.

Deşi calciul este important pentru sănătatea oaselor, aportul acestuia trebuie controlat, deoarece consumul excesiv de Calciu este asociat cu un risc crescut de evenimente cardiovasculare, litiază renală şi unele boli oncologice.

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a publicat necesarul mediu zilnic de calciu pentru diferite grupe de vârstă, iar pentru persoanele cu vârsta mai mare de 25 de ani acesta este de 750 mg/zi.

O metaanaliză extinsă arată că eficacitatea suplimentelor de Calciu, pentru prevenirea fracturilor, este mai mare atunci când în compoziţia lor Calciu se regăseşte combinat cu vitamina D. Acest lucru se datorează faptului că vitamina D joacă un rol esenţial în absorbţia intestinală a calciului şi, prin urmare, în sănătatea oaselor.

Este important de ştiut că, aportul de calciu ca monocomponent, în special prin administrarea de suplimente nutritive, cum ar fi Carbonatul de Calciu şi Citratul de Calciu, pot reduce absorbţia Fosforului, contribuind astfel la demineralizarea osoasă, din cauza perturbării raportului Ca/P.

S-a dovedit că aportul la fiecare 500 mg de calciu reduce absorbţia fosforului cu 166 mg.

Acesta este motivul pentru care Calciu şi Fosforul ar trebui administrate simultan, într-un raport optim.

HIDROXIAPATITA DE CALCIU FURNIZEAZĂ SIMULTAN CALCIU ŞI FOSFOR ORGANISMULUI 

Nivelurile crescute de calciu seric sunt asociate cu creşterea grosimii plăcii arterei carotide, calcificare arterială şi aortică, iar în final cu infarctul miocardic. Creşteri tranzitorii ale nivelului plasmatic de calciu se observă după administrarea de suplimente nutritive standard cu un conţinut de calciu cuprins între 500-1000 mg. În schimb, calciul furnizat de hidroxiapatita de calciu, care este un fosfat de calciu, nu conduce la o creștere accentuată a concentrațiilor plasmatice de calciu și, simultan, asigură Ca și P în proporţie exacta. Acest lucru se datorează faptului că, în procesul de evoluție, oamenii s-au adaptat genetic pentru a furniza cantități mari de calciu printr-o alimentaţie bogată în calciu, în care calciul este sub formă de hidroxiapatită.    

ACŢIUNEA SINERGICĂ A CELOR TREI SUBSTANŢE NATURALE CARE SUSŢIN REFACEREA ŢESUTULUI OSOS

OLEUROPEINA

• stimulează osteoblastele

• inhibă osteoclastele

• efect antioxidant

• efect antiinflamator.

HIDROXIAPATITA DE CALCIU

• furnizează proporţia necesară de Calciu şi Fosfor pentru refacerea ţesutului osos.

VITAMINA D3

• accelerează mineralizarea

• îmbunătăţeşte  markerii specifici sănătăţii osoase.

DOZA ZILNICĂ RECOMANDATĂ:

- adulți: 2 capsule / zi

- copii cu vârsta peste 6 ani: 1 capsulă / zi.

MOD DE ADMINISTRARE:

- la adulți: câte o capsulă dimineața şi seara, cu aproximativ 30 de minute înainte de masă

- la copii cu vârsta peste 6 ani: o capsulă  pe zi, dimineața cu aproximativ 30 de minute înainte de masă.

DURATA TRATAMENTULUI:

- la adulți: de la 3 până la 12 luni

- la copii cu vârsta peste 6 ani: de la 1 până la 6 luni.

CONDIŢII DE PĂSTRARE:

Într-un loc uscat şi întunecos, la temperatura camerei ( 15-25°C ). Datorită naturii substanțelor regăsite în compoziția Calcilivin, există posibilitatea să apară modificări de culoare, dar care nu ar trebui sa fie un motiv de îngrijorare.

CONTRAINDICAȚII:

Nu se recomandă la copii cu vârsta sub 6 ani, în timpul sarcinii sau al alăptării.

Nu se utilizează la pacienții care prezintă hipersensibilitate la oricare dintre substanțele prezente în compoziția Calcilivinului.

ATENȚIONĂRI:

- Nu depășiți doza zilnică recomandată !

- Nu utilizați acest supliment alimentar ca înlocuitor al unei diete variate !

- Nu lăsați la îndemâna copiilor mici !

Fabricat în  Germania !

Producător: Goerlich Pharma GmbH, Am Gewerbering 4/6, 83533 Edling/Germany

Distribuitor: SC Naturpharma Products RO SRL, București, Sector 6, str. Nicodim, nr. 18. Tel: 0040212110117 

A se consuma, de preferintă, înainte de sfârşitul lunii menţionate pe ambalaj.

 

 

 

Pe plafarul online Farmaverde.ro , beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru comenzi mai mari de 190 de lei.

Magazinul nostru naturist online Farmaverde.ro va pune la dispozitie un call center pentru preluarea comenzilor, de Luni pana Vineri, intre orele 09:30 - 17:30.

Pentru comenzi telefonice sunati la : 0768.53.66.53 sau 021.351.40.20.

*Nota: Farmaverde.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețuri pot fi modificate de către producător, fără preaviz sau pot conține erori de operare.

Toate promoțiile prezente pe farmaverde.ro sunt valabile în limita stocului.

Va multumim ca ati vizitat magazinul online cu produse naturiste si bio Farmaverde.ro si va asteptam sa reveniti mai sanatosi!

Nu sunt opinii despre acest produs.

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta:Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: