Epuizat Dermatrofin Unguent Cicatrizant 20 gr Ircon

Dermatrofin Unguent Cicatrizant 20 gr Ircon

: 486 Producător: IRCON
Cod produs: 19257
Pret: 5,90 Lei Fără TVA: 5,90 Lei
Pret total cu TVA inclus
Cant: Adaugă în Coş
Curierat rapid national - 15,00 Lei
Curierat Rapid Bucuresti - 10,00 Lei
Posta Romana - 15,00 Lei
Ridicare magazin - 0,00 Lei

Dermatrofin Unguent Cicatrizant 20 gr Ircon

 

Produsul Dermatrofin este un unguent cu acţiune epitelizantă, bacteriostatică şi bactericidă şi are următoarea compoziţie: helianthy oleum, cera alba, calendula officinalis, imidazolidinyl urea, tocopheryl acetate.

Prezentul studiu clinic şi experimental are ca scop demonstrarea acţiunii cicatrizante a produsului Dermatrofin  în arsuri, în plăgi de diferite etiologii (chirurgicale, traumatice, chimice sau secundare radioterapiei),  escare şi pentru îngrijirea iritaţiilor la sugari. Studiul experimental şi clinic a constat în producerea de arsuri termice la animale de experienţă cu ajutorul ştampilei termice, comparativ cu un lot martor. La lotul de încercare s-a procedat la aplicarea unguentului Dermatrofin şi la pansarea plăgilor şi totodată,  s-a recoltat fragmente de ţesut din zonele lezate la diferite intervale de timp  care au fost apoi prelucrate  în vederea examinării microscopice. S-a constatat o evoluţie rapidă a epitelizăii la animalele tratate cu Dermatrofin  spre deosebire de grupul martor, unde pe lângă întârzierea epitelizăii s-a produs şi infectarea plăgilor arse.

Consideraţiuni teoretice:

Arsurile sunt leziuni tisulare provocate de acţiunea radiaţiei calorice, substanţelor chimice, curentului electric, substanţelor radioactive etc. Profunzimea arsurilor depinde de intensitatea şi timpul de acţiune a agentului lezional. În funcţie de profunzimea lor, arsurile pielii au fost clasificate în:

-Arsuri de gradul I- durere, eritem, edem; vindecare fără cicatrice în 2-3 zile;

-Arsuri de gradul II –durere, eritem, edem, bule – vindecare fără cicatrice în 10-12 zile;

-Arsuri de gradul III A – durere, paloare (circulaţia cutanată pierdută, proba vitropresiunii este negativă), bule mari cu fondul necrozat, se formeaza cicatrici dermale depigmentate în 2-3 săptămâni;

-Arsuri de gradul III B – fără durere, tegument alb cu pete cenuşii (proba vitropresiunii este negativă), necroză completă (analgezie la proba înţepării cu acul), se cicatrizează cu defecte dermale vicioase de culoare maro-închis în 3-4 săptămâni;

-Arsuri de gradul IV –necroză totală a tuturor straturilor pielii, a muşchilor, tendoanelor şi ţesutului osos cu cruste negre. Arsurile de gradul III B şi IV, de regula necesită intervenţii chirurgicale plastice.

În arsurile termice au loc următoarele leziuni evolutive: modificări anatomice funcţionale, fenomene inflamatorii reactive, procese de regenerare. În arsurile de gradul I este lezat numai stratul cornos, în cele de gradul II – epidermul este decolat cu formare de bule, umplute cu lichid transparent, care uneori pot supura, în arsurile de gradul III – derma se necrozează până la stratul papilar cu bule mari pline cu lichid gelatinos sau hemoragic, care se transformă în crustă uscată de culoare albă sau marmorosa, după care rămâne cicatricea dermală depigmentată sau de culoarea neagră, iar arsurile de gradul IV se caracterizează prin necroza totală a pielii, a stratului adipos subcutanat, tendoanelor, muşchilor şi a ţesutului osos cu formarea unei cruste groase, dure, de culoarea neagră.

Procesul de vindecare în plăgi de diferite etiologii cuprinde trei faze: faza vasculară şi inflamatorie, faza proliferativă şi faza restructurantă.

În faza vasculară şi inflamatorie au loc hemostaza caracterizată prin vasoconstricţie, agregare plachetară, procese de migrare tisulară şi inflamaţia manifestată prin vasodilataţie şi fagocitoză.

Faza proliferativă este dominată de apariţia procesului de granulaţie şi a vaselor noi de sânge şi de epitelizarea plăgii.

Epitelizarea plăgilor se realizează prin două componente: epidermizarea leziunii şi proliferarea ţesutului conjunctiv.

Dermatrofin Unguent Cicatrizant 20 gr Ircon.

Epidermizarea leziunii are loc prin:

a) epidermizare marginală care constă în alunecarea gradată a epidermului de la periferia plăgii  către centrul acesteia şi acoperirea ţesutului conjunctiv de granulaţie; b) metaplazia diferitelor structuri din derm (foliculi piloşi, glande sebacee) din zona arsă care dau naştere la insule de ţesut epidermic care se extind către periferie acoperind suprafeţele denudate.

Proliferarea ţesutului conjunctiv începe mai intâi cu apariţia de cheaguri sanghine care limitează plaga. La acest nivel se acumulează diferite

substanţe ca, imunoglobuline, glucoza, acid ascorbic, electroliţi şi enzime. Datorită rolului lor important în epitelizare, aceste substanţe se acumulează chiar dacă organismul este în plină fază catabolică. De asemenea, cheagul conţine şi o bogată populaţie celulară care are rol în producerea matricei intercelulare, matrice formată din  proteinoglicani, glicoproteine, proteine fibrilare şi colagen. Celulele epiteliale din vecinătate proliferează  şi formează excrescenţe pline care se vor anastomoza şi se vor canaliza dând naştere la o reţea de capilare ce vascularizează matriţa formată. Atunci neocapilarogeneza locală este cuplată cu circulaţia sistemică care creează condiţiile  metabolice pentru multiplicarea celulară.

Populaţia celulară, matricea intercelulară şi neocapilarogeneza realizează categoria histologică numită ”ţesut de granulaţie” care are un rol esenţial  în vindecarea plăgilor produse prin agenţi termici, mecanici sau chimici.

Între cele două procese ale epitelizării (proliferarea ţesutului conjunctiv şi epidermizarea plăgii) se produce un avans în favoarea proliferării, fapt care determină ca ţesutul conjunctiv să depăşească limitele normale ceea ce creează dificultăţi  procesului de epitelizare.

Intârzierea procesului de epitelizare se poate datora următorilor factori: a) depăşirea potenţialului de regenerare, când  suprafaţa denudată este prea mare; b) infectarea suprafeţei denudate cu floră microbiană  virulentă; c) apariţia de cruste pe suprafaţa denudată care poate crea lacune între suprafaţa denudată şi faţa profundă a crustei în care se poate acumula puroiul. Acesta distruge procesul de granulaţie şi stopează epitelizarea.

Faza restructurantă se manifestă prin creşterea numărului de fibre de colagen, sinteza de noi fibre elastice şi dezvoltarea reţelei capilare corespunzătoare care să susţină ţesutul neoformat.

Componentele produsului Dermatrofin intervin în procesul de epitelizare vizând următoarele aspecte fiziopatologice care privesc cicatrizarea plăgilor din arsuri sau plăgilor postraumatice:

-Cera flava şi helianthy oleum au proprietăţi, epitelizante, emoliente, bacteriostatice şi bactericide şi au fost utilizate în acest scop din timpuri străvechi în medicina populară.

-Germal 115 are o puternică acţiune bactericidă, în special asupra florei gram negative fapt ce duce la distrugerea florei microbiene din aria de granulaţie.

-Calendula officinalis stimulează procesul de granulaţie şi de epitelizare  având o puternică acţiune trofică locală.

-Vitamina E este folosită pentru acţiunea sa trofică, dar şi pentru acţiunea sa antioxidantă care asigură stabilitatea componentelor produsului Dermatrofin pentru o perioadă îndelungată de timp.

Având în vedere distrugerile vasculare arteriale şi venoase manifestate prin tromboza extensivă, difuzia diferitelor  droguri în aria arsurii este mult îngreunată, dacă nu, absentă. Ca urmare a acestui fapt administrarea topică a diferitelor preparate cu acţiune epitelizantă, bactericidă şi bacteriostatică  este logic justificată. In acelaşi timp administrarea sub formă de unguente are rol atât în corecţia locală a diferitelor procese fiziopatologice de la nivelul arsurii, cât şi transformarea  plăgii dintr-o plagă deschisă de la nivelul arsurii  septică sau cu potential septic în una  închisă aseptică, baza de unguent  având rolul unei adevarate autogrefe.

Unguentul Dermatrofin, pe lângă stimularea proceselor normale care favorizează epitelizarea plăgilor, are rolul unui adevărat pansament ocluziv care împiedică pierderea de electroliţi de la nivelul zonei arse, fapt ce contribuie la menţinerea homeostaziei organismului.

Dermatrofin Unguent Cicatrizant 20 gr Ircon.

Metoda de aplicare a unguentului constă în întinderea acestuia pe suprafaţa arsă sau pe plaga ce urmeaza a fi tratată, după toaleta chirurgicală a acesteia, realizând un uşor masaj a plăgii în timpul aplicării, care va asigura o întindere uniformă a unguentului. Apoi, se aşează o bucată de neţesută celulozică (hârtie sanitară sterilă) peste plagă. Această pătură de hârtie sanitară se va impregna cu substanţele grase, iar la schimbarea pansamentului (de două ori pe zi sau odată pe zi, în funcţie de necesităţi), ţesutul de granulaţie (populaţie celulară, matricea intercelulară excrescenţele vasculare) nu vor fi distruse de aderenta pansamentului la acestea. La schimbarea pansamentului, se va constata că pătura profundă a pansamentului nu va adera de ţesutul subjacent, fapt ce va permite îndepărtarea cu uşurinţă a acestuia pentru toaleta plăgii şi pentru schimbarea pansamentului. Ca urmare a acestui fapt, aplicarea produsului Dermatrofin va stimula procesul de granulaţie şi epidermizare, fapt ce va duce la scurtarea apreciabilă a periodei de vindecare a plăgii. Aplicarea preparatului în aceste situaţii previne formarea escarelor vicioase. În lipsa hârtiei sanitare, pansamentul se va aplica direct pe produs.

Având în vedere că produsul Dermatrofin stimulează procesul de epitelizare,  fie prin epitelizare marginală, fie prin metaplazia diferitelor resturi epidermice (foliculi piloşi, glande sebacee), preparatul nu poate fi utilizat în arsurile de  gradul III decât limitate, şi nu în cele de gradul IV.

Studiu experimental asupra  produsului Dermatrofin:

Pentru a demonstra eficacitatea acestui produs s-au folosit 12 animale de experienţă (şobolani), la care s-au produs arsuri de gradul III prin metoda ştampilei termice. Aceasta are o mărime de 1/1cm şi după încălzirea ei la temperatura de 180/200 grade C la flacăra cu gaz, s-a aplicat de fiecare parte a coloanei vertebrale după depilarea tegumentelor din zonele respective.  Jumătate din animale au fost tratate conform metodologiei prezentate mai sus, iar jumătate au fost păstrate ca martor.

Rezultate:

La animalele supuse tratamentului cu Dermatrofin s-a constatat o vindecare completă către ziua a 10-a, spre deosebire de lotul martor unde crustele groase  sanghinolente erau puternic aderente şi acopereau zonele arse.

Prezentare de caz clinic:

Cazul I

Z.I. de 45 de ani, inginer agronom, intervine pentru reparaţia unei betoniere, aflată sub tensiune, legată de 320V; se produce un scurtcircuit cu o puternică flamă care îi provoacă arsuri la mâna dreaptă de gradul I şi II pe faţa toată faţa dorsală şi de întindere mai mică pe faţa palmară. La nivelul policelui mânii drepte prezintă pe faţa dorsală a acestuia arsuri de gradul III A (durere, paloare , proba vitropresiunii negativă), bule mari cu fondul necrozat. Se recomandă internarea într-o clinică de specialitate pentru tratament adecvat. Refuză  internarea şi decide să se trataze pe cont propriu cu un unguent a cărui formulă farmaceutică va deveni formula Dermatrofinului de mai târziu. Se pansează de două ori pe zi folosind hârtie sanitară aplicată direct pe plagă, iar apoi aceasta este fixată cu pansament. După 7 zile se constată o ameliorare netă a stării locale, iar după 3 săptămâni  de tratament local se produce cicatrizarea completă a plăgii, care rămâne decolorată pe faţa dorsală a policelui. Figura de mai jos ilustrează cazul prezentat. La ani de zile după accident se observă zona arsă depigmentată net faţă de zonele învecinate.

Refacerea tegumetelor după tratamentul Dermatrofin. Se observă faţa dorsală a policelui depigmentată, în contrast cu restul tegumentelor.

Cazul II.

C.I de 33 de ani, se prezintă la Policlinica Municipală Iaşi cu diagnosticul de plagă postoperatorie dehiscentă (naştere prin cezariană segmento-transversală). La examenul clinic se constată în regiunea suprapubiană o plagă atonă lungă de  3-4 cm  cu direcţie transversală (după incizie Pfannenstiel), lată de 2-3cm, de culoare roşietică, iar fundul plăgii acoperit de burjoni cărnoşi acoperiţi de secreţie maronie, pentru care a urmat tratament aproape două săptămâni. Pansament infiltrat, afebrilă. După toaleta locală a plăgii, se aplică tratament cu Dermatrofin conform procedurii prezentate mai sus. La 4 zile de la începutul tratamentului cu dermatrofin, plaga este aproape în întregime închisă.

Cazul III

B.C. de 78 ani, imobilizat la pat după un accident vascular cerebral. La examenul clinic prezintă numeroase escare de decubit (unele de 4-5cm diametru), acoperite de secreţie murdară şi mirositoare. Se procedează la toaleta plăgilor, după care se aplică tratament cu unguentul Dermatrofin. După 15 zile plăgile sunt complet închise.

Prezentarea produsului Dermatrofin:

Compozitie: 

helianthus oleum, cera alba, calendula officinalis, imidazolidinyl urea, tocopheryl acetate.

Indicatii

Dermatrofin-unguent stimulează procesele de epitelizare de la nivelul plăgilor arse sau plăgilor post operatorii sau a celor rezultate în urma diferitelor leziuni traumatice. Procesul de epitelizare include două mecanisme: proliferarea ţesutului conjunctiv şi formarea de celule epiteliale la nivelul leziunii. Dermatrofinul este destinat tratamentului plăgilor rezultate în urma diferitelor procese combustionale care sunt încadrate în arsuri de gradul I (arsuri solare) şi arsuri de gradul II sau arsuri de gradul III, dar de întindere limitată; de asemenea, este indicat pentru a grăbi procesul de cicatrizare în plăgi ale tegumentelor secundare intervenţiilor chirurgicale sau diferitelor traumatisme. Mai este indicat pentru ingrijirea tegumentelor deshidratate sau îmbătrânite, tratamentul escarelor, îngrijirea nou născuţilor şi sugarilor.

Mod de intrebuinţare: 

Dupa toaleta locală a plăgii, se aplică un strat subţire de unguent masându-se uşor zona pentru întinderea uniformă, având in prealabil pusă o mănuşă sterilă. Apoi, se aplică un strat de hârtie sanitară, în prealabil sterilizată, după care se trage o faşă de tifon pentru fixare. Pansamentul se schimbă o dată sau de două ori pe zi, in funcţie de starea locală, utilizând acelaşi procedeu de aplicare. Hârtia sanitară protejează ţesutul de neoformaţie şi permite indepărtarea cu uşurinţă a pansamentului.

Dermatrofin Unguent Cicatrizant 20 gr Ircon.

 

Pe plafarul online Farmaverde.ro , beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru comenzi mai mari de 190 de lei.

Magazinul nostru naturist online Farmaverde.ro va pune la dispozitie un call center pentru preluarea comenzilor, de Luni pana Vineri, intre orele 09:30 - 17:30.

Pentru comenzi telefonice sunati la : 0768.53.66.53 sau 021.351.40.20.

*Nota: Farmaverde.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețuri pot fi modificate de către producător, fără preaviz sau pot conține erori de operare.

Toate promoțiile prezente pe farmaverde.ro sunt valabile în limita stocului.

Va multumim ca ati vizitat magazinul online cu produse naturiste si bio Farmaverde.ro si va asteptam sa reveniti mai sanatosi!

 

Nu sunt opinii despre acest produs.

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta:Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: